A projekt megnevezése:

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Elepi halfeldolgozó üzemének környezetvédelmi és technológiai fejlesztése

A projekt szöveges ismertetése:

A 2007-ben AVOP támogatással épített szennyvíztisztító jelenleg is megfelel a hatósági követelményeknek, azonban egyes időszakokban a kibocsátási határértékek betartása csak többletköltséggel lehetséges. A szennyezőanyag kibocsátás csökkenését, a hatékonyabb és takarékosabb működést, valamint jobb munkakörülményeket biztosító beruházás elmaradása már középtávon is fenyegeti a halfeldolgozó környezetvédelmi szempontból megfelelő működését, különös tekintettel a Társaság halfeldolgozó üzem kapacitásbővítését célzó terveire. A halfeldolgozó üzem szennyvíztisztító művének korszerűsítése mellett része a pályázatnak 2 db, a mélyhűtött és fagyasztott termékek szállítási feltételeinek maradéktalanul megfelelő új, korszerű EURO4 motorral szerelt hűtőkocsi beszerzése is.

A támogatási konstrukcióra vonatkozó maximális támogatási arány: 60%

 

 

Projekt adatok:

 

Megnevezés Leírás
Elepi Halfeldolgozó szennyvíztisztító telep korszerűsítés A már meglévő technológia korszerűsítése történik új technológiai elemek beépítésével a kibocsátott tisztított szennyvíz határértékeinek, valamint az üzemelési költség csökkentése és a munkakörülmények javítása érdekében.
Tervezés vízjogi engedélyes terv, kiviteli terv, tervezői művezetés, üzemelési szabályzat összeállítása
Műszaki ellenőri feladatok szakmai koordináció, műszaki ellenőrzés az összehangolt tervezés és a megfelelő színvonalú kivitelezés érdekében

 

Eszközbeszerzés adatai:

 

Megnevezés Leírás
2 db Fiat Ducato hűtőkocsi a feldolgozó szállítási feladatainak hatékony biztosítása érdekében

 

A projekt teljes beruházási költsége 100,14 MFt, melyből 40,06 MFt saját forrás.