Név: Angler Brother’s – 1. Watercraft Carp Cup –OHAT

Helye: Ohati Horgász és Bemutató Központ III. horgásztava

Időpontja: 2014.06.08-11 (vasárnap 17:30 – szerda 15:30) Horgászidő: 70 óra

Csapatlétszám: 2fő versenyző+1fő segítő(nem kötelező)

Csapatszám: 14

Ellátás: minden nap ebéd a szektorokban szervírozva

Nevezési díj: 55.000 Ft.

Fizetési mód: átutalás

Szervező bankszámlája: 11773346-25506895

Információ:   György Pál 20/493-4508 (16:00 – 00:00) Dragsits Ákos 30/426-6592 (08:00 – 16:00)

Díjazás:        

  • 1 helyezet díja: Kupa + értékes tárgynyeremény
  • 2 helyezet díja: Kupa + értékes tárgynyeremény
  • 3 helyezet díja: Kupa + értékes tárgynyeremény
  • Legnagyobb hal díjja: Kupa + értékes tárgynyeremény
  • Vigaszdíj
  • Catch & Release díj
  • A díj nélkül maradt csapatok mindegyike tárgynyereményben részesül

 

Versenyszabályzat:

-          A csapatok 2 főből + 1 fő segítőből állhatnak. A segítő is teljes értékű csapattagnak számít, helyezés esetén díjazásban részesül.

-          A csapatok 4 bottal horgászhatnak!

-          Horgászbotonként 1 horog használata engedélyezett!

-          A szerelék bejuttatása csak dobással engedélyezett!

-          A verseny kezdetét 2014.06.08-án (vasárnap) 17:30-kor dudaszó jelzi.

-          A verseny végét 2014.06.11-én (szerda) 15:30-kor dudaszó jelzi.

-          Minden, a verseny végét jelző dudaszó előtt megakasztott szabályosan kifogott hal beleszámít az értékelésbe!

-          Minden  szektort   a  gátba  szúrt,  számozott  táblák   jelölnek.   Minden  csapat horgászhelye a csapat által kihúzott sorszámot viselő táblák közötti meghatározott hosszúságú partszakasz. A szektorok vízfelőli szélét bóják jelölik.

-          A szektorokon kívül horgászni tilos! A szektoron kívüli horgászat a versenyből történő azonnali kizárást vonja maga után!

-          A versenyen a horgászathoz kizárólag 3.5lb illetve 150g vagy ez alatti maximális dobósúlyú botokat szabad használni halkíméleti okok miatt.

-          Horgászni csak partról engedélyezett!

-          Csalizni  kizárólag  bojlival  lehet.  Ezek  mérete,  száma  és  kombinációja  nem meghatározott.

-          Etetni csak pellettel, magvakkal, bojlival ill. methodmix-el lehetséges!

-          Etetőanyag mennyisége nem meghatározott.

-          Etetni csak partról lehetséges! Ez csak spombbal, rakétával, parittyával, katapulttal ill. dobócsővel történhet!

-          Távirányítású etetőhajó ill. csónak, gumicsónak használata nem engedélyezett!

-          Minden sűrített levegővel, gázzal vagy elektromos árammal működő etető eszköz használata tilos!

-          A pasztaólom, bordásólom és etetőkosár használata nem engedélyezett!

-          Az ólom pasztázása nem megengedett!

-          A csali pasztázása megengedett!

-          PVA termékek használata megengedett.

-          Eredménybe csak a ponty és az amur számít bele! Mérlegelési alsó súlyhatár 5kg.

-          Halfogás esetén a kifogott halat a mérlegelésig sértetlenül kell tárolni, majd a mérlegelés, és fotózás után vissza kell engedni!

-          Csapatonként minimum 8 db. pontyzsák kötelező! (Ajánlott a több darab, illetve kérjük a nagylyukú pontyzsákok mellőzését.)

-          Egy pontyzsákban kizárólag 1 db hal tárolható!

-          Minden 14 kg-ot meghaladó hal fogását a szervezők felé azonnal jelezni kell!

-          Kötelező halkíméleti eszközök: 1 db pontymatrac (jó minőségű) vagy pontybölcső, 1   db   minimum   90x90   cm-es,   sűrű   szövésű   merítőháló   (bojlis   merítő), sebfertőtlenítő!

-          Mérlegelés, fotózás alatt a halakat folyamatosan locsolni kell!

-          Fotózás során ügyelni kell arra, hogy a hal ne sérüljön!

-          A kifogott halakat fényképezni állva nem lehet, csak térdelve vagy guggolva lehet kézben tartani!

-          A  mérlegelők  a  fogásokhoz  viszonyított  gyakorisággal  járják  a  tavat,  de  egy megadott ügyeleti számon mindig elérhetők nagy hal, vagy sok hal esetében. A mérlegelés  mindig  az  adott  csapat  szektorában,  az  egyik  szomszédos csapat tagjának jelenlétében történik.

-          Két   mérőlapja   van   minden   csapatnak.   Az   egyik   példány   a   szervezőknél (mérlegelőnél), míg a másik példány a csapatoknál van.

-          A  fogás  adatai  felkerülnek  a  versenyző  csapat  mindkét  mérőlapjára,  melyet aláírásával hitelesít a kifogó versenyző, illetve a szomszéd csapat egy tagja.

-          A szomszédos csapattag természetesen megtagadhatja a hitelesítési procedúrát de ez  esetben  csapata  nem  élhet  a  bármiféle  okból  adódó  óvás  lehetőségével  a későbbiekben.

-          Ha a mérési folyamat befejeződött, és a halakat már visszabocsátották a vízbe, valamint aláírták a mérőlapokat, az adott méréssel kapcsolatban már nem lehet panaszt emelni!

-          A versenybíró a verseny ideje alatt bármikor egy adott csapat bármelyik botját kitekertetheti végszerelék ellenőrzése céljából! Ezt a verseny ideje alatt az adott csapatnál kétszer teheti meg, és ha bármelyik csapatnál is megtörtént az effajta végszerelék ellenőrzés akkor a fair play érdekében a többi csapatnál is meg kell tenni ugyanezt.

-          A  verseny  állásáról  naprakészen  minden  csapat  egy  táblázatból  értesül,  ami minden eltelt 24 óra után kerül kiosztásra a verseny ideje alatt összesen 2 alkalommal.

-          A fogott összsúly (összes kilogramm) alapján történik a végső sorrend felállítása.

-          Azonos súlyok esetén a legnagyobb súlyú hal megfogásával bíró párost illeti az elsőbbség. Ha még mindig fennáll a holtverseny, akkor az elsőbbség azt a csapatot illeti, akinél nagyobb a fogások átlagsúlya (összes súly/fogások száma).

-          Bármilyen  vitás  esetben  a  versenybírók  döntenek.  A  versenybírók  végzik  a mérlegelést és szintén Őket kell értesíteni szabálytalanság észlelésekor. A verseny lezárása után szabálytalanság bejelentésére nincs mód.

-          A  kifogott  halakról  és  az  azokat  kifogó  horgászokról fotó  és  videofelvételek készülnek.   A   szervezőség   fenntartja   a   jogot,   hogy   ezek   a   felvételek marketinganyagokban megjelenjenek.

-          A kijelölt helyeken a csapatok felelnek a tópart és halak épségéért!

-          A    sátorverés    a    tavat    körülvevő    gáton    megengedett.    A    sátor    és    a horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják.

-          A  horgászhely  megvilágítása  az  éjszakai  horgászat  ideje  alatt  napnyugtától napkeltéig kötelező.

-          A  horgásztó  területén  és  környékén  bekövetkezett  balesetekért  a  szervezőség felelősséget nem vállal!

-          Szabad tűz gyújtása a verseny ideje alatt szigorúan tilos és balesetveszélyes. Ez alól kivételt képez a gázpalack és a vele kompatibilis égőfej alkalmazása.

-          A horgásztó a hortobágyi nemzeti park területén helyezkedik el.  A védettségi státusznak megfelelően tilos az élővilág bármilyen bolygatása, különös tekintettel a nád vágására, abban új beálló kialakítására, illetve a meglévők szélesítésére, taposására, a parti fák ágainak letörésére, kivágására.

-          A tó  gátján elhelyezett  filagória, padok WC-k,  stégek és egyéb tóberendezési tárgyak rendeltetésszerű használata, állagmegóvásának elősegítése a használók kötelessége. Amennyiben e tárgyakban károkozás történik, az okozott kárt a károkozó köteles teljes körűen megtéríteni.

-          A természeti értékek védelme mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a környezet védelmére is. Tilos szemetelni és szemetes helyen horgászni. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot a területre kihelyezett kukákban lehet hagyni. Tilos továbbá a víz, vagy vízpart  bármilyen szennyezése.  A  víz  szennyezésének számít  az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag  vagy csali  vízbe  dobása.  Az  etetőanyagon és  csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.

-          A szabály- és programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 Nevezés:

-   A nevezés során a nevező csapat nevét, létszámát, a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét (mobil, e-mail) kérjük elküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mailcímre.

-    A nevezési díj átutalással történik. Az átutálásnál megjegyzésbe a csapatnevet kell beírni.

-    A csapat csakis akkor válik regisztrált nevezővé, ha a nevezési díj teljes összegének az átutalása megtörtént a szervező bankszámlájára. Ezzel képezve jogalapot a versenyen való részvételre.

-    A nevezési díj megfizetése történhet 2 részletben(50%-50%)

-    Az első részlet megfizetésével a csapat fölkerül a nevezési listára, de a rendezvényen való részvételre csakis a második részlet befizetésével jogosult. Regisztrált nevezésnek a nevezési díj második felének a befizetési időpontja számít. A regisztrációról a csapatokat értesítjük. A nevezési díj második részét a versenyt megelőző 1 hónapig kell teljesíteni. Amennyiben a nevezési díj második felét nem teljesítik, úgy a nevezéskor megfizetett első részletet nem áll módunkban visszatéríteni és a csapat nem jogosult a rendezvényen való részvételre.

 -    A jelentkezéssel, nevezéssel, és a versennyel kapcsolatos tájékoztatást a 20/493-4508 telefonszámon György Pál főszervező ad.

 

  

Sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kíván a verseny szervezősége!