X. Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa 2012. május 16-20

 

     Ohat, 100 óra, ez a név és ez a szám együtt említve a bojlizással foglalkozó sporttársainknak már sokat sejtet. Ha csak az előző év sikereit felsoroljuk: 4443 kg összfogás 7300 g-os átlagsúllyal és az első helyezett 917 kg-os eredménnyel nyerte versenyünket. Ez már remek esélyeket vetít a 2012-es év versenyére is. Természetesen az ez évi megmérettetésre a tó felkészítése a tulajdonos Hortobágyi Halgazdaság Zrt. szakértői stábjának segítségével megtörtént. Közel negyven darab 15 és 22 kg közötti ponttyal bővült a tó lakosainak népes köre, melyek a tulajdonos saját tenyésztéséből származnak. Reméljük a versenyen a mérlegeléseknél viszontlátjuk őket. Tehát örömmel értesítjük a bojlis nagyközönséget, hogy 2012. május 16-ával kezdődően a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. ismét megrendezi az immáron kilencedik százórás nemzetközi bojlis versenyét melyről folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket a cég honlapján (www.hhgzrt.hu) valamint a Haldorádó Horgászportálon (www.haldorado.hu).

 

 

2012. május 16. reggel 600 Ohati Horgász és Bemutató Központ

 

     Köszöntővel és a tizenhárom résztvevő csapat szektorának sorsolásával megkezdődött a száz órás IX. Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa. A sorsolás után a csapatok elfoglalták szektoraikat és az etetőanyagok ellenőrzését követően megkezdték – csak az első napra engedélyezett – csónakos alapozó etetést. Tizenkét órától már a horgászbotok is „élesítve” várták a kapitális pontyok első kapásait. Az időjárás egyelőre nem teljesen van velünk, de nincs ellenünk, tehát ahogy az egyik horgászunk szavait idézzem „küzdünk az elemekkel, mint disznó a jégen”. Az esti mérlegelésre az eső és a viharos szél ellenére az összesített fogás már meghaladta a kettőszáz kilogrammot. Bizakodva várjuk a jó időt és a következő napot!

 

2012. május 17.

 

      A verseny második napja az időjárásban nagy változást hozott, az eső elállt. A halak étvágya is felerősödött. Az északnyugati szél folyamatosan ostorozta a tó déli oldalát, ezzel megsokszorozta az ott kimért szektorok fogási eredményét. A horgászó csapatok is vidámabb kedvel próbálták az új vagy régi bevált receptek bojli golyóit. Az első helyen a tavalyi győztes Dudi Baits egysége van, a második helyen Tizo Carp Team húsz kilóval van lemaradva, a harmadik helyen a Finkelde Brela Carp Team foglal helyet. Behozhatatlan előnyök még koránt sincsenek a csapatok között. A pénteki napra talán egy kis napsütést is remélhetünk.

 

 

 

2012. május 18.

 

             A verseny harmadik napja verőfényes napsütéssel, északkeleti széllel köszöntött be. Ez már igazi horgász idő, csak az a pár celsius fok meleg hiányzik. A nap folyamán a már melegedő idő hatására megindultak a halak, szépen kezdtek fogni az egységek. A délutáni órákra 225 darab halat mérlegeltünk 1440 kilogramm összesített fogással. Az első helyen a Tizo Carp Team vezet őt a Dudi Baits követi, harmadik a Balogh Carp Team. A különbség még nem sok a csapatok eredményei között, egyelőre egy jobb fogás sorozat után be tudják egymást hozni. A verseny felénél járunk, még bármi történhet.

 

È

 

Carp Figt 

    

Tizo Carp Team          

West Coast Carp Team

Finkelde Brela Carp TeamNapsütés ...

  2012. május 19.     Végre süt a nap, igazi horgász idő van, kellemes meleg 24 Celsius fok és szélcsend. A horgász csapatok a napon elnyújtózva pihenik ki az éjszakai etetéseket, fárasztásokat. A Tizo Carp Team változatlanul őrzi előnyét, 70 kilógrammal vezetnek a második helyezett Dudi Baits előtt. A harmadik negyedik helyezésért a Finkelde Brela Carp Team és Fábián Team vív keményharcot. De a negyedik ötödik hely sincs teljesen kiadva, ugyanis egy közepes hal mérlegelésével máris helyet cserélnek naponta többször a versenyzők. Tehát a verseny nyitott és hihetetlen izgalmakat sejtet még az éjszakára és a holnapi záró napra is.

Az élen álló Tizo Carp Team

Balogh Carp Team

 

 

2012. május 20. Zárónap

 

     Az utolsó este a két élen álló csapatnak sikerült meglépni a mezőnytől. Az őket követő három csapat viszont nagyon kemény harcot vívott a helyezésekért azonban a záró mérlegelésnél már nem volt helycsere sem a dobogón sem a negyedik ötödik helyen. Az első helyen a nálunk első ízben versenyző túrkevei csapat a Tizo Carp Team végzett ötvenhét darab hallal melynek összesített súlya 471 502 gramm, átlaga pedig 8272 gramm. Őket az előző évben győztes Dudi Baits I. csapat követi, az érdekesség az, hogy szintén ötvenhét halat fogtak, de az átlaguk „csak” 7595 gramm. Innen is látszik az izgalmak nem kerülték el a dobogó két magasabb fokát sem. A harmadik helyen a Finkelde Brela Carp Team végzett remek versenyzéssel 7724 gramm átlag súllyal. Őket a dobogóról éppen hogy lecsúszó, de a legnagyobb hal fogója díjat elnyerő és negyedik helyet elérő Fábián Team végzett. Ötödikként a már harmadik éve az élbolyban végző Balogh Carp Team követi. A többi versenyző csapat is nagyon szép eredményt ért el hisz 2,4 kilogramm hal híján háromezer kilogrammot mérlegeltek a versenybírók, 7547 gramm átlag súllyal. Az elért eredmények magukért beszélnek, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Ohati III.-as tava ismét megmutatta és elbűvölte csodás halállományával az ide érkező profi és élmény horgászait. A számok után szeretném megköszönni a versenyző csapatoknak a kiemelkedő eredményeket és azt, hogy a verseny alatt a kifogott és mérlegelt halakra fokozott figyelemmel és teljes oda adással vigyáztak. Hiszen nélkülük ez a remek sport nem létezne.

 

Fábián Team

 

 Finkelde Brela Carp Team

Tandem Baits

I. helyezett Tizo Carp Team

Első három helyezett

Versenyzők