Az egészséges táplálkozásnak alapvető alkotóeleme a 15-20 %-nyi teljes értékű fehérjét tartalmazó laza szerkezetű halhús, mely alacsony energiatartalmú, könnyen emészthető, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. A halhús magas telítetlen zsírsav (omega-3, omega-6) tartalma segíti az idegműködést, a hormontermelést, szabályozza a koleszterinszintet, hozzájárul az immunrendszer működéséhez, a szív-, és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentéséhez. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Elepi Halfeldolgozó Üzeme a mai kor elvárásainak teljes egészében megfelel. Az EU regisztrációs számmal (HU-302) rendelkező üzemben a HACCP minőségirányítási rendszer szigorú betartása mellett történik a halak tisztítása, és különböző fokú feldolgozása. Az üzemben a halgazdaság tavain megtermelt halfajok teljes vertikuma feldolgozásra kerül a pontytól kezdve a busán át, a ragadozókig.. A halfeldolgozó üzem a halgazdaság által megtermelt halmennyiség 30-35 %-át dolgozza fel. 

Évek óta vásárolunk és dolgozunk fel szivárványos pisztrángot, mely jelenleg már jelentős elfogadottságnak örvend a fogyasztók körében. A pisztráng vásárlása során kiemelt fontosságot tulajdonítunk annak, hogy csak magas minőségű, ellenőrzött telepekről származó alapanyag kerülhet be rendszerünkbe. Jelenleg a vásárolt élő pisztrángok kizárólag magyarországi és EU tagállami telepekről származnak, mely garancia az élő hal eredetére és nevelési körülményeire vonatkozólag.

Az előhűtött, friss haltermékek adják feldolgozásunk legnagyobb volumenét (70-80 %), mely jégen szállítva és azon kihelyezve kerül a kiskereskedelmi partnereink halpultján keresztül a fogyasztókhoz. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. előhűtött, friss termékei az alábbi kiskereskedelmi partnereken keresztül vásárolható meg:

  • Auchan áruházak
  • Metro áruházak
  • Halpulttal rendelkező budapesti és Budapest környéki CBA áruházak
  • Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Debreceni Mintaboltja