A tavak között sétálva a látogatók megismerkedhetnek a tavak élővilágával. A természetjáró séta minden alkalommal tartogat valami érdekességet, egyedit, hiszen a tavak növény- és állatvilága évszakonként más és más arcát mutatja. Az ide látogatók láthatják a halászok mindennapos; hol kellemesebb, hol fáradtságos, de mindig szép munkáját.

 

Látogatható területek

Fényes-tóegység, Csécs-tóegység, Gyökérkút-tóegység (Gyökérkúti-tavak, Derzsi-tavak, Ohati-tavak), Ivadéknevelő-tóegység (Akadémia-tavak), Kungyörgy-tóegység, Malomháza-tóegység, Elep-tóegység, Balmazújváros-tóegység (Virágoskúti-tavak), Folyás-tóegység (Bivalyhalmi-tavak, Tinólaposi-tavak, Nagyszög)

 

 

 

A térképeket Nyírkarta készítette >>>

 

A Halgazdaság halastavait a Társaság által kiadott napi, vagy éves belépőjeggyel lehet látogatni. 

Az Általános Látogatási Szabályzatot a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapján olvashatja. ( http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/oldal/latogatasi-szabalyzat )

 

Napi jegy ára: 1 000 Ft

Éves jegy ára: 12 000 Ft

 

Belépőjegy váltható:

Hortobágyi Halgazdaság Zrt. központja – Hortobágy-Halastó

Ohati Horgász- és Bemutató Központ

Hortobágy Fogadó – Hortobágy Kossuth utca 1.

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Látogató Központ – Hortobágy Petőfi tér 13.

Tourinform iroda – Hortobágy Petőfi tér 5-7.

Nyugati Fogadóház – 33. sz. főút mentén, az egyeki elága

 

 

Látogatás szabályai

 • A belépő kártya a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kezelésében lévő halastó-területekre jogosít belépésre.
 • A halastavak területére csak gyalogosan, vagy kerékpárral lehet belépni. Kijelölt parkoló nincs. A gépjárművekkel úgy kell leállni, hogy az ne zavarja a Társaság dolgozóinak közlekedését, ne ütközzön a KRESZ szabályaival.
 • A halastavak területén csak a kijelölt utakon szabad közlekedni. Amennyiben külön jelölés nincs, úgy közlekedni csak a burkolt, vagy burkolatlan utakon szabad. A halastavakba, vagy a befagyott tavak jegére lépni tilos!
 • A területen tartózkodni napkeltétől napnyugtáig szabad.
 • A halastavak területén található műtárgyakhoz nyúlni tilos, az építményeket, eszközöket, tóberendezési tárgyakat használni nem szabad.
 • A területen található fa magasleseket a látogatók saját felelősségükre használhatják.
 • Tilos az élővilág bármilyen bolygatása, zavarása. Ide tartozik a növények gyűjtése, vagy a nádas kitaposása is.
 • A természeti értékek védelme mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a környezet védelmére is. Tilos a szemetelés, illetve a víz, vagy vízpart bármilyen szennyezése.
 • A területen a kempingezés, sátorverés és tűzgyújtás egész évben tilos!
 • A tavak környékén aktuális korlátozások is érvényben lehetnek. Kérjük, a kirándulás előtt ezekről, valamint a kiemelt látványosságokról a vásárlás helyén elhelyezett hirdető táblán tájékozódjon, illetve kérje munkatársaink segítségét!
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. őrei, valamint a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrei jogosultak a belépőjegyek érvényességének ellenőrzésére. A látogatásra vonatkozó szabályok megszegése esetén a kártya azonnali bevonásra kerül.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a kezelésében lévő területeken esetlegesen bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal.
 • A fent írtaktól eltérő látogatásra is van lehetőség. Az ilyen igényt előre kell egyeztetni a Hortobágyi Halgazdaság Zrt-vel. Külön megállapodás tárgyát képezi az üzleti célú fotózás, filmezés, valamint a szervezett keretek között folytatott madarászás, vezetővel történő szervezett túra.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. területén végzett bármilyen kutatási tevékenység csak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság engedélyével és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. írásos hozzájárulásával történhet.

 

 

A halastavak teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll. A látogatás során kérjük a természetjárás íratlan szabályainak megtartását is!